BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 23 December 2011

Alam Pra Pekerjaan

Assalamualaikum..
lame sngguh aku x update blog ni yerr...al maklum laa...sibuk sgt..haha..
First skali,bersykur kpd Allah kerana aku masih di sini hari ini.. Alhamdulillah...

Sebenarnya,penulisan blog aku kali ini ialah aku ingin sharing dgn korang sumer ape yg blaku pada aku minggu lpas..mesti korg na tau kn? hihi... xtually,pada ary ISNIN (19/12/2011) aku dh masuk sem 4 kt tmpat aku bljar tu (PHT).. yg specialnye sem ni,aku x balik da K.BRG..sbb sem ni aku praktikal kat area bndar Kay Tee nie.. (sronoknye ary2 duk uma ^^ ) hehehe...jgn jeless =P

Aku praktikal kat Syarikat Zuki & Rashid tax accountants dkat Jalan Sultan Omar..bhdpan dgn Kolej PtpL.. aku praktikal kat sana selama 6 Bulan... 18 Mei 2012 abis laa.. huhu..ta sbar asenya..hak3.. aku praktikal dgn kwn aku yg lain lagi 3 org..ang,jue n mek cek.. jadi x SYUMBAXX mane r sbb de kwn2 yg knal.. haha.. yg specialnye,ade jgak stdent dri poli len yg prktikal same tmpat dgn aku.. sorg dari PoliPD n sorg agy dri PoliPTSB... 2 2 pempuan.. comey mmg comeyy tapi ade BF blaker dh.. hak3... (melepas~)


Tepat jam 8.00 pagi aku da smpy dpan office(dlm surat lapor diri kol 8 ekpom)...tapi office x buka2 agy.. haha..smngat btol kn.. pkul 8.30 bru office buka,xlme mne pn tggu,bulieyh tahan.. haha... dh la xmkn agy pagi tu.. lpas jer punch card,aku diberi tmpat bsma dgn rkan2 yg lain.. dlm pkul 9 lbeyh baru lapor diri dgn BOSS.. hihi.. Boss ade gtaw kt aku yg aku dgn ang special skit, ade krja Out Station.. dap a dap a..dpt g jln..x borink ngat duk lam pjbt.. hihi.. tugas aku kat office ary2 ialah...oppss,sorry..taleyy gtaw.. rahsia syarikat...maaf la yerrr...hihi...yg pnting slah satu tugas aku ary2 kna g bank... Balik kerja pkul 5.30 ptg..


Yang ta beshh praktikal kat sini,bile tade krja mmg borink gler..tataw na wat pe.. 'mu tgk aku,aku tgk mu' haha...nkalnye laa... nk on9 FB pn taleyy sbb office block link FB..hmm...tkot sgt lau pkerja dye ta wat krja kot.. haha... jeless tol nge mmber2 prktikal kt tmpat laen yg leyh on9.. hmm... mne aci gni.. ahaha..hari2 nganyam tupat,bhya gop owr... haizz... puah2 gop,main game lam tepom r,dgr lagu... ish3...

aku ase ckup smpy cni dlu la yerr story mory about praktikal aku ni... InsyaAllah kalu ade pape yg aku ingin share nge korang aku akn update kt blog ni.. Wassalam...



Aku n Ang

#SayaBudakBaruBelajar#

Syam Bruno

Sunday, 14 August 2011

Lee Chong Wei kalah lagi :'(

Skali lagi,Datuk Lee Chong Wei klah pada Lin Dan pada Kejohanan Baminton Dunia... Nasib tidak menyebelahi pada negara kita kali ini.. Wlaopn Chong Wei mndahului pada set prtma 22-20 nmun tpaksa akur pada set kedua... tapi smngat Chong Wei tdak luntur..nampak sikap mlawan pada set ketiga.. tapi apakn daya,xde luck.. klah dgn 24-22, wlopn tlah mndpt 2 kali match point,sikap terburu-buru Chong Wei yg ingin cpat mnghabiskn plwanan tlah mmakan dirinya...


 Kini terpaksa la tnggu utk 2 tahun lagi.. thun dpan xde krana mberi ruang utk sukan olimpik 2012..


 Tapi pada ketika itu Chong Wei tlah berusia 31 tahun,mampukah Chong Wei mngekalkn prestasi seperti hari ini?? dan sampai bile kite nk ade pelapis seperti Datuk? Harap phak persatuan BAM mngambil lngkah drastik.. ^^

-SB-


Friday, 12 August 2011

Aku & KamoooOO!!



Gelap gelita 
malam tanpa cahaya
suram x bermaya
dan bintang kini menghilang

angin bertiupan  
seakan mendingin  malam
embun pun bercurahan
airmata jadi pedoman

aku dan kamoo 
bagai hujan dan salju
dapat kah kita bersatu

kita berdua
x pernah kenal bahgia
namun ku tetap berdoa
agar kita kn bersama

aku dan kamoo 
bagai hujan dan salju 
dapat kah kita bersatu

ohh tuhanku
dia bidadari hidup ku
satu kn jiwa hambamu

kerna ku x kn mampu
harungi malam ku
tanpa dia menemani ku
tanpa dia di samping ku

aku dan kamoo......^^

Thursday, 11 August 2011

Di sini bermulanya...^^

Assalamualaikum,syukur alhamdulillah kerana hari ini bermulanya aku di kehidupan blog ini.. sblom ni mmg da ade blog,tpi lupe psword..hihi..lgi pn blog tu da xbmkna lgi lam hdup aku.. so,di sini aku jga mngambil lngkah utk mmulakn khidupan bru dan InsyaAllah aku akn cbe mluangkn masa utk berkongsi khidupan aku pada lman blog ini..tpi sblom tu aku ingin mmhon maaf andai kate luahan aku nnti mnybbabkan korg atau org len yg trase,smmgnya luahan aku akn dtg tdak ade kna mngena smade yg hdup atuapn yg tlah pergi...

 ohh,ya.. sempena bulan Ramadhan yg mulia ini aku ingin mngucapkn SeLamaT BerpuAsa kpd Umat IsLam...sama2 lah kite mlakukan amal ibadat di bulan yg mulia ini..moga2 dpt keampunan dariNya..

InsyaAllah..

sekian dahulu dri sy,Wasalam...

-SB-