BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 23 December 2011

Alam Pra Pekerjaan

Assalamualaikum..
lame sngguh aku x update blog ni yerr...al maklum laa...sibuk sgt..haha..
First skali,bersykur kpd Allah kerana aku masih di sini hari ini.. Alhamdulillah...

Sebenarnya,penulisan blog aku kali ini ialah aku ingin sharing dgn korang sumer ape yg blaku pada aku minggu lpas..mesti korg na tau kn? hihi... xtually,pada ary ISNIN (19/12/2011) aku dh masuk sem 4 kt tmpat aku bljar tu (PHT).. yg specialnye sem ni,aku x balik da K.BRG..sbb sem ni aku praktikal kat area bndar Kay Tee nie.. (sronoknye ary2 duk uma ^^ ) hehehe...jgn jeless =P

Aku praktikal kat Syarikat Zuki & Rashid tax accountants dkat Jalan Sultan Omar..bhdpan dgn Kolej PtpL.. aku praktikal kat sana selama 6 Bulan... 18 Mei 2012 abis laa.. huhu..ta sbar asenya..hak3.. aku praktikal dgn kwn aku yg lain lagi 3 org..ang,jue n mek cek.. jadi x SYUMBAXX mane r sbb de kwn2 yg knal.. haha.. yg specialnye,ade jgak stdent dri poli len yg prktikal same tmpat dgn aku.. sorg dari PoliPD n sorg agy dri PoliPTSB... 2 2 pempuan.. comey mmg comeyy tapi ade BF blaker dh.. hak3... (melepas~)


Tepat jam 8.00 pagi aku da smpy dpan office(dlm surat lapor diri kol 8 ekpom)...tapi office x buka2 agy.. haha..smngat btol kn.. pkul 8.30 bru office buka,xlme mne pn tggu,bulieyh tahan.. haha... dh la xmkn agy pagi tu.. lpas jer punch card,aku diberi tmpat bsma dgn rkan2 yg lain.. dlm pkul 9 lbeyh baru lapor diri dgn BOSS.. hihi.. Boss ade gtaw kt aku yg aku dgn ang special skit, ade krja Out Station.. dap a dap a..dpt g jln..x borink ngat duk lam pjbt.. hihi.. tugas aku kat office ary2 ialah...oppss,sorry..taleyy gtaw.. rahsia syarikat...maaf la yerrr...hihi...yg pnting slah satu tugas aku ary2 kna g bank... Balik kerja pkul 5.30 ptg..


Yang ta beshh praktikal kat sini,bile tade krja mmg borink gler..tataw na wat pe.. 'mu tgk aku,aku tgk mu' haha...nkalnye laa... nk on9 FB pn taleyy sbb office block link FB..hmm...tkot sgt lau pkerja dye ta wat krja kot.. haha... jeless tol nge mmber2 prktikal kt tmpat laen yg leyh on9.. hmm... mne aci gni.. ahaha..hari2 nganyam tupat,bhya gop owr... haizz... puah2 gop,main game lam tepom r,dgr lagu... ish3...

aku ase ckup smpy cni dlu la yerr story mory about praktikal aku ni... InsyaAllah kalu ade pape yg aku ingin share nge korang aku akn update kt blog ni.. Wassalam...



Aku n Ang

#SayaBudakBaruBelajar#

Syam Bruno

0 comments: